ARCHITECTURE

AXIS

The plot is located in a green abundant area next to where the wifes parents live.

The client is a couple, the master works at an optomechanical instruments company. This project initiated with the concept that they wished to live with the wifes parents.

The plan assumed for wind and green shapes as a zigzag line and arranges an inner balcony to secure maximum acres. The highlighted kitchen and the living lounge connect gently as one room.

The outer walls adopt photocatalystic coatings for high quality maintenance. The verdant view which can be seen from every position will provide serenity to the residents.

DATA

Location Takashimadaira Itabashi ward Tokyo
Completion 2012.4
Lot area 113.69㎡
Site area 55.84㎡
1F floor area 55.84㎡
2F floor area 55.84㎡
Total floor area 111.68㎡
Structure Timber
Scale 2F
Typology Private housing
Family structure A couple (30s)  + 1 child
Structure engineers Masaki Structures Laboratory
Kenta Masaki
Facility engineers Shimada Architects
Zenei Shimada
Construction Maekawa Construction
Photographer Masao Nishikawa
page top