ARCHITECTURE

BRUN

The lot lies at a corner of a main street in a tranquil residential area. The owner purchased segmented sites and the project started. The client is a couple in their 30s and the two had been NYC students and they love to tour American prominent architectures.

A narrow passage sets right next to the deep perspective site so that a large opening is arranged for the south light to pour in efficiently. On the other hand, the facade faces monotonous for the security. In contrast to the walls covered with dark brown copper galvalume plates and timber louvers, the interior spreads and forms rhythmical space with abundant light.

SITE RESEARCH COURSE

Agent : TRANSISTOR (Shigeru Kimura)

DATA

Location Koenji Minami Suginami ward Tokyo
Completion 2011.12
Lot area 64.70㎡
Site area 37.70㎡
1F floor area 30.09㎡
2F floor area 37.70㎡
3F floor area 25.64㎡
Total floor area 93.44㎡
Structure Timber
Scale 3F
Typology Private housing
Family structure A couple (30s)
Structure engineers Masaki Shimada Architects
Kenta Masaki
Facility engineers Shimada Architects
Zenei Shimada
Construction Maekawa Construction
Photographer Masao Nishikawa
page top