ARCHITECTURE

EDGE

The plot is located downtown of Sendai in a high quality residential area

The owner is an electric construction company agent, his wife and his high school student son. The corner lot being busy with traffic, the project started with the intention to secure privacy by arranging peripheral walls. The dinning space of the first floor facing the front yard holds separated stages parallel to the deck space outside. The court yard between the living room and the kitchen with a maple tree planted points up as a gravity point of EDGE. A multi-use balcony which can be a roof garden shapes a peculiar form stretching onto the front yard. At the bottom of the wall surrounding the 1st floor, the façade looks in furtively.

The white external insulation wall adopts photocatalystic coatings called hydrotect both for protection and beauty. EDGE is designed nimbly to show its sharp edge deleting the impression of heavy RC. Modern EDGE provides luxury and sharp atmosphere.

MEDIA

[architonic] (Swiss)

[Interiores minimalisas]

[ART & SOUL] (Spain)

[COOLBOOM] (Spain)

[designboom] (Italy)

[LICOMOCO] (Italy)

[建築家のアスリートたち]

DATA

Location Taihaku ward Sendai city Miyagi
Completion 2010. 9
Lot area 264.52㎡
Site area 100.36㎡
1F floor area 93.54㎡
2F floor area 62.34㎡
Total floor area 155.88㎡
Structure RC
Scale 2F
Typology Private housing
Family structure A couple (40s) + a child
Structure engineers Nomura 1st class architects office Hajime
Hajime Nomura
Facility engineers Shimada Architects
Zenei Shimada
Construction Team Ueno
Photographer Masao Nishikawa
page top