ARCHITECTURE

JAM

This is a 40 year old house renovation in a tranquil house area with plenty of persimmon trees. The owners are an event advertisement producer and a homemaker wife.

This project began with the familys decision to create an innovative lifestyle in accordance with a modern residence in which they associate with friends in their hometown.  They had given us a key word “salon” for the concept.

The relaxing entrance which produces the first impression of their various visitors store efficient space to leave their originality.

Stepping up to the 2nd floor, the sequential living salon fully equips a 65 inch projector and other AV equipments. Picture window are inserted to appreciate the view of persimmon trees in the front garden

The body room is designed with a hotel-like quality which binds plumbing and holds TV and other sound systems.

The 3 rd floor lays another characteristic as a living room mainly for the night salon. Residents enjoy in each hotel-quality scene.

JAM produces dapple movements by reflecting immortal surroundings in its each monotonous world and its inner life is just about to begin.

MEDIA

[LUEL] (Korean)

[MODERN LIVING]

[FORm]

[ALL About]

DATA

Location Kakinokizaka Meguro ward Tokyo
Completion 2009. 1
Lot area 248.72㎡
Site area 82.08㎡
1F floor area 60.10㎡
2F floor area 81.44㎡
3F floor area 45.18㎡
Total floor area 186.72㎡
Structure RC + Steel
Scale 3F
Typology Private Housing
Family structure A couple (30s) + a hildren + mother
Construction Maekawa Constructions
page top