ARCHITECTURE

KNOT

The client is a couple who are lovers of interiors, photographs and hiking. They purchased a plot on a hill next to the wifes parents house in a tranquil residential area.

The simple exterior of the box like a drawer polarizes into concrete and glass materials. The difference of elevation provides segmental space between which the central stairs lie. The gently oblique space adopts skip floors to provide 3 dimensional sequences. The lower ground floor to the second floor spreads vertically as one spacious room. Alternate court yards and open voids provide deep perspective.

Being versed collectors they have deep fastidiousness of Italian and Scandinavian modern furniture. In considerably abundant space for 50m2, velvety and vivid adult world will be realized

SITE RESEARCH COURSE

Agent : TRANSISTOR (Shigetu Kimura)

 

MEDIA

[Plataforma Arquitectura] (Chile)

[MORFAE] (Greece)

[competitionline] (Germany)

[magazinddomov] (Romania)

[ArchiDaily] (Chile)

[UltraLinx]

[designboom]

[design milk] (America)

[WHITEZINE] (France)

[JOURNAL DU DESIGN] (France)

[Dezeen] (UK)

DATA

Location Meguro ward Tokyo
Completion 2010. 8
Lot area 100.18㎡
Site area 49.86㎡
B1F floor space 23.52㎡
1F floor area 49.86㎡
2F floor area 49.05㎡
Total floor area 122.43㎡
Structure RC & Bearing wall structure
Scale B1F-2F
Typology Private housing
Family structure A couple (30s)
Structure engineers Low Fat Structur
Taro Yokoyama
Facility engineers Shimada Architect
Zenei Shimada
Construction Maekawa Construction
Photographer Masao Nishikawa
page top