ARCHITECTURE

LIFT

The owner is a husband as an energy related company agent and his homemaker wife. The plot they purchased is located relatively near the Sendai downtown and this project is based on the concept of living with their newborn son.

A soundproof room is arranged for the family whose hobby is movies.

The garage lay open space for the masters cherished car and the wifes medium sized bike. LIFT became an peculiar cantilever volume stretching out obliquely into the sky. The second floor holds a court yard in the center which provides open space in the compact volume. From the living room with the face-to-face kitchen and the dinning space for lying on the floor, the borrowed scenery of the court yard and the balcony provides placid atmosphere. LIFT gives deep perspective in its compact volume. An open urban lifestyle would be there.

MEDIA

[A STYLE]

[CASA BRUTUS]

[competitionline] (Germany)
[建築知識]no.658

DATA

Location Aoba ward Sendai city Miyagi
Completion 2010. 6
Lot area 124.70㎡
Site area 61.78㎡
1F floor area 67.52㎡
2F floor area 57.15㎡
Total floor area 124.68㎡
Structure Timber structure (partially steel structure)
Scale 2F
Typology Private housing
Family structure A couple (30s) +a son
Structure engineers Nomura first-class architects office
Hajime Nomura
Facility engineers Shimada Construction
Zenei Shimada
Construction Team Marumoto
Photographer Masao Nishikawa
page top