ARCHITECTURE

MUR

The plot on the hill in Hodogawa is impressive with its flat dimension enclosed by 3 sides. The client is interested in modern art and photographs and he wished to own a residence featured with his art collections.

Securing the privacy, with the intention to arrange a maximum opening to absorb the exterior scenery, we chose to design a one-story house so as to face two different yards.

Turning at the edge toward from the entrance, a long approach awaits and functions as a switch of in and out. Via the water area, the approach continues until the bottom yard to secure a capacious motion. The main room holds ample space to embrace a luxury sofa, table and a counter kitchen to tie as one unity. A large terrace is arranged next to the main room with the scenery of the symbolized cantilever steps. The security and abundant light is well secured through 4.5m ceiling height volume. The terrace in the middle, two bedrooms face mutually in right angel and each of the family feel presence in MUR.In contrast to the simple white exterior, the inner space features just like a Parisian apartment with a symbolic tree in the inner yard.

DATA

Location Hodogaya ward Yokohama city Kanagawa
Completion 2011.4
Lot area 276.64㎡
Site area 80.39㎡
1F floor area 80.39㎡
Structure Timber
Scale 1F
Typology Private housing
Structure engineers Masaki Structure Laboratory
Kenta Masaki
Facility engineers Shimada Architects
Zenei Shimada
Construction Honma Construction
Planning OZONE
Photographer Masao Nishikawa
page top