ARCHITECTURE

RING

This project started with the plot which locates at a tranquil residential area in west Tokyo. The client is a high school teacher and his wife.

The first floor with slit windows lays a kids room, a main bedroom and a water area while the 2nd floor resolutely sets a family room with a large opening. Taking the privacy into consideration, we adopted a court house with entrance attached and the wall encloses the south opening.

To answer to the coverage ratio, we set a grating balcony which functions as a gentle connection of the 1st and 2nd floor and as a stand to appreciate the view of the symbolized tree.

Making maximum use of the compact plot, the masters cherished modern furniture create lively and dynamic space which cannot be imagined from the outside.

DATA

Location Kitayamacho Fuchu city Tokyo
Completion 2012.3
Lot area 104.36㎡
Site area 40.99㎡
1F floor area 40.99㎡
2F floor area 40.99㎡
Total floor area 81.98㎡
Structure RC
Scale 2F
Typology Private housing
Family structure A couple (30s) + 1 child
Structure engineers Masaki Structure Laboratory
Kenta Masaki
Facility engineers Shimada Architects
Zenei Shimada
Construction Honma Construction
Photographer Masao Nishikawa
page top