ARCHITECTURE

VISTA

The owner in their 30s; the husband works at an advertising company and loves motor-bikes, and the wife works at a food related company purchased a plot on a small hill. This project started with their wish to live with their newborn child.

The view overlooked from the hilltop is spectacular so that the north part sets a large panorama window to fully enjoy the scenery.The first floor lays a bedroom and a water area while the second floor arranges mural book shelf on the entire wall like a library.The 3rd floor sets a kids room and a rooftop terrace to thoroughly appreciate the scenery.

The entrance hall arranges a garage to embrace and repair the masters cherished Ducati. Looking up from the below, the exterior just like a white volume floating above the hill represents symbolic and monumental impression.

SITE RESEARCH COURSE

Agent : TRANSISTOR (Shigetu Kimura)

DATA

Location Nishidai Itabashi ward Tokyo
Completion 2011.10
Lot area 85.06㎡
Site area 54.86㎡
1F floor area 42.02㎡
2F floor area 47.41㎡
3F floor area 22.35㎡
Total floor area 111.78㎡
Structure Timber structure
Scale 3F
Typology Private housing
Family structure A couple (30s) + a child
Structure engineers Masaki Structure Laboratory
Kenta Masaki
Facility engineers Shimada Architects
Zenei Shimada
Construction Maekawa Construction
Photographer Masao Nishikawa
page top